Direktlänk till inlägg 6 augusti 2013
Förra veckan var vi på lite minisemester på #Ringsjö krog & värdshus. Det var en fantastisk upplevelse. Men vi tar det från början.
Vi vann ett pris som #Sveriges lammleverantörer 2012 och i present fick vi bla en presentcheck på hotell som är med i Petithotell. Vi hade inte gått om tid då checken varade ett år och alltså hade giltighetstid till januari 2014. Med vårt pressade schema insåg vi, nu eller aldrig. Vi ville inte åka så långt och ödsla tid på vägen, så detta var perfekt.
Men det var lite trögt vid bokningen och det var väldigt, väldigt nära att det inte blivit Ringsjö krog & värdshus. Vilket hade varit en förlust! Kan tillägga jag jag inte blev positivt inställd när vi sedan fick rum 13! Då tänkte jag inga vackra tankar.
Men vi skulle tillbringa dygnet här och då gör man sitt bästa för att det ska bli bra. Och det blev bra! Om vi börjar med massagen så var den kortfattat väldigt välbehövd. Dock var rygg, nacke, axlar väldigt ömma dagen efter. Men men, det är smällar man får ta.
Efter massagen var det eftermiddagsfika. Underbart med kaffe då och hembakta kakor. Kakor som var så nära himmelriket man kan komma. Sirapskaka som var hård på utsidan och mjuk/seg på insidan. Om det nu finns en insida på en platt småkaka;-). När man bet i sirapskakan var det som att bita på ett knäckebröd, nästan. Men när man väl började tugga; då blev det mjukt, kolasegt och med en välbalanserad sötma. Smaker som bjöd upp till en ljuvlig vals i munnen. Trots det satte den sig inte i tänderna, ja som Lisa Nilsson en gång sjöng "Himlen runt hörnet". Samtidigt som vi sitter och är lyriska över en enkel eftermiddagsfika, kommer ena halvan av ägarparet och fyllar på kaffet, #Lena Lewin som är gift med #Boris Lewin.
Där och då började vår kontakt!
Vi var givetvis väldigt nyfikna på menyn och jag skriver den här på skånska och det gör jag enbart för jag vet inte vad den heter på "restaurangspråk".
Förrätten var: Kall gurksoppa med kräftstjärtar, vitt vin till det. Underbart god soppa, viss hetta som jag uppskattade mycket. Lite lite smak av bostongurka, färsk gurka och sekunden efter så kom hettan. Trodde inte att kräftstjärtar skulle kunna passa in men, jag hade fel igen! Åh, så underbart!
Huvudrätten: Vildsvinsfilé i äpplesky och stekt potatis. Rött vin passar bra till detta. (Lät trist när jag skrev det här) Men den kocken vet vad han gör. Återigen, smaker som växer i munnen. Smaker som virvlar runt i gommen tar tungan med i vild samba och som man inte vill ska ta slut.
Slut tar det inte för det kommer en efterrätt också: Vaniljparfait med färska bär och dessertvin till detta. Återigen, lent, mjukt, vilda förföriska smaker som gör att man förstår att man kan använda mat som vapen, i kärlek!
Tack Lena för en kväll som satt avtryck på oss!
Helen & Fredrik
Vi finns där det händer... Och till helgen är det på Antikrundan i Helsingborg med Vin & Deli. Vi kommer att stå med vår vagn och ha med en massa delikatesser i form av kotletter, flintastek, lammracks, färs, entrecôte. Ja du läser rätt, bara en ma...
Till helgen står Grevingetorpslamm i Skanör Falsterbo med lammprodukter av olika slag. Vi riktar in oss på chark då det kan vara svårt att transportera sej med färskt kött under dagen. Vår fantastiska ölkorv kommer att finnas till försäljning samt...
Du missar väl inte Skånes matfestival 2015 till helgen? Det är andra året och första året blev en succé så ta tillfället i akt att vara en del av denna fantastiska festival. En festival utöver det vanliga. Här stöter du på de mest fantastiska sma...
...att berätta hur lakritsmarängsvissen blev. Åh den blev bara så sagolikt god! Den lite sega lakritsmarängen blandat med hallongrädde toppat med lite kolakräm smaksatt med flingsalt. Fantastiskt gott om jag får säga det själv. Och vem skulle hindra ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|
Här kommer du att kunna läsa mina recept.