Direktlänk till inlägg 9 mars 2015
Detta behövs:
Ca 500 gr kallrökt tackrostbiff
0,5 butternutpumpa
250 gr grönkål 1 gul lök
1 msk + 2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
Sambal oelek
2 dl riven ost, Västerbotten eller Parmesan
salt och peppar efter tycke och smak
225 grader i ca 20 minuter
1. Skala och skär pumpan i små tärningar samt skala och finhacka löken. Fräs löken i ca 1 min lägg sedan i pumpan och låt allt fräsa i ca 3 min utan att det tar färg. Ställ åt sidan.
2. Ansa och strimla grönkålen.
3. Fräs 2 msk smör och rör ner mjölet i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk och låt det koka upp för att sedan sjuda under omrörning tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar och sambal oelek om man vill ha lite hetta.
4. Blanda ner grönkålen i såsen tillsammans med pumpafräset. Låt det sjuda tills grönkålen är mjuk. Rör ner hälften av osten.
4. Häll smeten i en smord ugnssäker form och strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller till gratängen fått fin färg.
5. Skiva upp den kallrökta tackrostbiffen i väldigt tunna skivor och servera till.
Smaklig måltid!
Helen
Vi finns där det händer... Och till helgen är det på Antikrundan i Helsingborg med Vin & Deli. Vi kommer att stå med vår vagn och ha med en massa delikatesser i form av kotletter, flintastek, lammracks, färs, entrecôte. Ja du läser rätt, bara en ma...
Till helgen står Grevingetorpslamm i Skanör Falsterbo med lammprodukter av olika slag. Vi riktar in oss på chark då det kan vara svårt att transportera sej med färskt kött under dagen. Vår fantastiska ölkorv kommer att finnas till försäljning samt...
Du missar väl inte Skånes matfestival 2015 till helgen? Det är andra året och första året blev en succé så ta tillfället i akt att vara en del av denna fantastiska festival. En festival utöver det vanliga. Här stöter du på de mest fantastiska sma...
...att berätta hur lakritsmarängsvissen blev. Åh den blev bara så sagolikt god! Den lite sega lakritsmarängen blandat med hallongrädde toppat med lite kolakräm smaksatt med flingsalt. Fantastiskt gott om jag får säga det själv. Och vem skulle hindra ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|
Här kommer du att kunna läsa mina recept.