Direktlänk till inlägg 31 juli 2013
Äntligen äntligen kom det. Regnet, det var så välkommet. Iallafall av oss bönder som är beroende av regn för att gräs och spannmål ska växa. Det har ju varit så torrt att jorden har svårt att ta emot regnet och då rinner det liksom ovanpå till första bästa svacka. Skulle den svackan vara ut på vägen är det inte roligt:-( Har man då djur som vi, är man beroende av regelbundet regn för att gräset ska växa och djuren kunna beta. Så mera regn, tack!
Det är ju bärsäsong och jag har plockat svarta vinbär och gjort marmelad smaksatt med nejlika, den är fantastiskt god, trots det inte är mitt recept;-)) Men fler bär står på tur. Krusbärsbusken dignar av bär, dom är färdiga att plockas. Hallonen (höst) har börjat komma och smultronen fryses in. Körsbären, de vilda, har ju varit färdiga en vecka-tio dagar och jag tänkte plocka och göra körsbärsbrännvin. Jag letade recept på körsbär och hittade bla detta och blev nyfiken. Återkommer när jag vet resultatet.
Nu i dagarna ska även tackor med lamm snart skiljas åt. Tackorna ska få ett eget bete utan sina lamm. Dom behöver vila upp sej nu och ta lite semester. Lammen får också ett eget bete och ska växa sej stora och starka.
Nä go vänner, verkligheten kallar, på återseende!
Helen
Vi finns där det händer... Och till helgen är det på Antikrundan i Helsingborg med Vin & Deli. Vi kommer att stå med vår vagn och ha med en massa delikatesser i form av kotletter, flintastek, lammracks, färs, entrecôte. Ja du läser rätt, bara en ma...
Till helgen står Grevingetorpslamm i Skanör Falsterbo med lammprodukter av olika slag. Vi riktar in oss på chark då det kan vara svårt att transportera sej med färskt kött under dagen. Vår fantastiska ölkorv kommer att finnas till försäljning samt...
Du missar väl inte Skånes matfestival 2015 till helgen? Det är andra året och första året blev en succé så ta tillfället i akt att vara en del av denna fantastiska festival. En festival utöver det vanliga. Här stöter du på de mest fantastiska sma...
...att berätta hur lakritsmarängsvissen blev. Åh den blev bara så sagolikt god! Den lite sega lakritsmarängen blandat med hallongrädde toppat med lite kolakräm smaksatt med flingsalt. Fantastiskt gott om jag får säga det själv. Och vem skulle hindra ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | 31 | |||||||
|
Här kommer du att kunna läsa mina recept.