Direktlänk till inlägg 18 april 2014

Jordgubbar och rabarber

Av Helen - 18 april 2014 10:10

Tänk, vilken kick man kan få utav lite skav och blåsor i händerna när man ser att det växer så det knakar. Rabarberna är på god väg och vill du vara säker på att få några så är det dags att beställa. Även örterna kommer upp fint. Det är så inspirerande för ju mer tid man lägger ner desto mer får man tillbaka. 

Hönorna har också kommit på att det är ljusare och varmare för dom värper som aldrig förr. Trots att dom är gamla. Om ca en månad blir dom kokhöns. 

Vi har nya unga höns på väg in, närmare betämt 40 st brunvärpare. Så vill du ha fina bruna lantägg från frigående höna så har vi till försäljning.


Det börjar dra ihop sej för påskförberedelserna. Köket kallar och det är lammstek som ska fixas. Till lammsteken blir det potatisgratäng med en god sås till. Givetvis serveras detta med grönsaker och jag har valt broccoli och blomkål.

Chokladtårta ska bakas och den är fylld med nutella och ovanpå är det grädde med apelsinsmak. Drickan ska fixas. En kall god citrondryck som kan avnjutas både med och utan starkt i.


Ha en trevlig påsk alla där ute!


Helen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helen - 20 juli 2015 12:25

Vi finns där det händer... Och till helgen är det på Antikrundan i Helsingborg med Vin & Deli. Vi kommer att stå med vår vagn och ha med en massa delikatesser i form av kotletter, flintastek, lammracks, färs, entrecôte. Ja du läser rätt, bara en ma...

Av Helen - 27 maj 2015 12:36

Till helgen står Grevingetorpslamm i Skanör Falsterbo med lammprodukter av olika slag. Vi riktar in oss på chark då det kan vara svårt att transportera sej med färskt kött under dagen.  Vår fantastiska ölkorv kommer att finnas till försäljning samt...

Av Helen - 19 maj 2015 16:13

Du missar väl inte Skånes matfestival 2015 till helgen? Det är andra året och första året blev en succé så ta tillfället i akt att vara en del av denna fantastiska festival. En festival utöver det vanliga. Här stöter du på de mest fantastiska sma...

Av Helen - 2 maj 2015 09:01


  Bakdag! Massor med chokladfyllning, mums till kaffet.   ...

Av Helen - 31 mars 2015 17:04

...att berätta hur lakritsmarängsvissen blev. Åh den blev bara så sagolikt god! Den lite sega lakritsmarängen blandat med hallongrädde toppat med lite kolakräm smaksatt med flingsalt. Fantastiskt gott om jag får säga det själv. Och vem skulle hindra ...

Senaste inläggen

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Recept

Recept

Här kommer du att kunna läsa mina recept.


Ovido - Quiz & Flashcards